Skip to content Skip to footer
Učinimo svijet boljim mjestom - filantropija za bolje sutra

Filantropija ili dobročinstvo u Bosni i Hercegovini postoji oduvijek, a najstariji oblici su svakako zadudžbine ili vakufi koji su ostavljeni za dobrobit zajednica. Danas filantropija ima različite mehanizme, uključujući pojedinačne donacije, osnivanje fondacija ili neprofitnih organizacija, volontiranje, koncept društveno odgovornog poslovanja kompanija i slične aktivnosti, a filantropi su našem društvu potrebniji više nego ikada.

Udruženje Mreža za izgradnju mira, sa skoro 250 članica, kontinuirano podržava filantropske aktivnosti i inicijative koje unaprjeđuju i podržavaju razvoj lokalnih zajednica.

„Mreža za izgradnju mira“ na web portalu www.snagalokalnog.ba će u narednom periodu odabrati deset udruženja iz Bosne i Hercegovine kojima će biti donirana sredstva za projekte u lokalnim sredinama.

Filantropija je investicija u budućnost i nije potrebno biti izuzetno bogat da biste bili filantrop. Svako može doprinijeti i učiniti svijet boljim mjestom svojim doprinosom, bilo da je riječ o vremenu, resursima ili ljubaznosti. Ne možemo promijeniti čitav svijet, ali možemo promijeniti svijet nekoga.

KlijentUdruženje mreža za izgradnju miraDatum7. decembar 2023.Share