Skip to content Skip to footer
“Mimo utabanih staza” Izazov Studentske lige UNWTO za Bosnu i Hercegovinu

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini UNDP BiH u saradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom UNWTO u okviru projekta BRIDGE finansijski podržan od strane Italijanske agencije za razvojnu saradnju AICS, a implementiran u partnerstvu sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, organizovali su prvu UNWTO Studentsku ligu za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo inovativno takmičenje pruža uzbudljivu platformu za srednjoškolske i dodiplomske studente turizma da predstave održiva rješenja za hitne izazove turističkog sektora. Mladi ljudi iz različitih zajednica povezani su kroz prirodu, avanturistički turizam i zaštitu životne sredine, dok njihova interakcija pomaže u smanjenju predrasuda, vraćanju povjerenja i njegovanju poštivanja kulturne različitosti. Unaprijeđeno znanje, liderstvo i razmišljanja okrenuta ka budućnosti služe kao kulturalni most među mladim ljudima iz različitih zajednica i doprinose afirmaciji zajedničkih vrijednosti.
Okosnica projekta su turističke staze Via Dinarica unutar Bosne i Hercegovine kako bi mladi zajedno iskusili prirodne, kulturne i rekreativne mogućnosti koje nudi ovaj poznati turistički brend.

KlijentUNDPDatum27. septembar 2023.Share