Skip to content Skip to footer
Novi zeleni koraci kompanije Emerus uz Green Recovery projekat

Green Recovery komponenta, koju GIZ implementira u ime Njemačke vlade, kao dio šireg projekta Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery, pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19 sa posebnim osvrtom na zelenu tranziciju MSP. Ispunjavajući svoj cilj, Green Recovery komponenta podržala je Emerus.

Emerus je kompanija koja se specijalizirala za strojnu obradu aluminijskih profila. Odabrana kao jedna od šest kompanija u BiH za implementaciju zelenih poslovnih modela, zahvaljujući GIZ-ovoj podršci, uspješno je primijenila mjere resursne efikasnosti i certifikacije prema ISO standardima iz oblasti okoliša. Ovaj projekt nije samo doveo do veće energetske i resursne efikasnosti u poslovanju, već je unaprijedio i zaštitu okoliša i zdravlja zaposlenika.

Kristina Naletilić, marketing menadžerica kompanije Emerus predstavila je saradnju sa GIZ-om i ispričala na koji način je Emerus uvođenjem novog postupka pjeskarenja smanjilo potrošnju vode i sirovina, ali i da je uvođenjem briketirke te solarnih panela doprinio zaštiti okoliša te unaprijedio zaštitu na radu.

KlijentGIZDatum3. juni 2023.Share